Spletna trgovina PremiumPet.si uporablja piškotke za svoje delovanje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij OK

Nasveti za lastnike

PLAŠČKI ZA PSE - KAKO IZMERITI OBSEG :)

Zgornja slika prikazuje kako izmerimo obseg psa, da lahko izberemo psu primeren plašček prave velikosti. Kadar izmerite obseg, ki je iz tabele nekje vmes med dvema konfekcijskima številkama, vam priporočamo, da izberete večjo velikost.

Vso ponudbo zimskih plaščkov, dežnih plaščkov ter puloverčkov za pse pa si oglejte tukaj : http://premiumpet.si/1060-oblaila


BOLHE IN KLOPI 

Nedvomno smo se že vsi srečali z majhnimi, tihimi in zahrbtnimi nadlogami, ki jim pravimo bolhe in klopi. Ta drobna bitja so tako prilagojena na vzporedno življenje z nami, da jih najdemo skoraj povsod, ne glede na razmere. Še posebej spomladi smo lastniki najbolj pozorni na klope, ki jih naši kosmatinci prinesejo iz tekanja po visoki travi ali gozdnih poti. Klop nekaj časa med kožuhom išče primerno mesto, kjer se bo nahranil. Nato pa se s svojim rilčkom močno pritrdi v kožo. Nadaljnje dogajanje je odvisno od zaščite zoper zunanjih zajedavcev, ki smo jo uporabili pri našem štirinožnem prijatelju. Pri izbiri zaščite, ki smo jo uporabili moramo upoštevati, da izdelek čimprej deluje na klopa (ali bolho), da le-ta ne prenese bolezni na gostitelja. Če klopa na živali opazimo sami, ga je priporočljivo čim hitreje odstranit s primerno pinceto, saj s tem še dodatno zmanjšamo možnost okužbe. Sama uporabljam odstranjevalca klopov O'TOM, ki je zame doma nepogrešljiv pripomoček. Ne glede na to ali imamo psa, mačko ali dihurja moramo na žival gledat kot na posameznika in poiskat njemu primerno zaščito. 

Proizvode, ki bodo preventivno zaščitili vašega ljubljenčka, lahko poiščete TUKAJ

VOŽNJA V AVTU - NAJ BO PRIJETNA, PREDVSEM PA VARNA

Pri vsakem prevozu psa s prevoznim sredstvom naj bo pes zavarovan. Odsvetuje se prosto sprehajanje psa po vozilu, saj to ovira varno vožnjo kot tudi varnost psa.

Za prevoz imate na voljo različna varovala. Najboljše varovalo so transportni kovčki Savic Trotter 
ter kletke Savic dog cottage in Savic dog residence. V kletkah in kovčkih so psi najbolj mirni in tudi sama pot jim ni tako stresna. Pomagajo pa tudi pri kužkih, ki vožnje ne prenašajo dobro (slabost). Kletke lahko uporabljate v stanovanju, kjer vas pes počaka če vas ni doma. Pri vsakem artiklu so zapisane točne mere, ki vam bodo v pomoč pri izbiri prave velikosti za vašega kosmatinčka.

ZA OGLED IZDELKOV KLIKNI TUKAJ

 

KUŽA LULA na neprimernih mestih? JÉ RASTLINE? GRIZE KAVČ?

Rešitev je Oropharma stop indroor odvračalni sprej za notranje površine za pse in mačke. Ta proizvod odžene pse in mačke od predmetov, ki jih želite zavarovati (rastline, preproge, oblazinjeno pohištvo…). Škropi se vsakih 4-5 dni.

http://bit.ly/StopIndoor

MUCE - BLJUVANJE KEP DLAK

Ste že velikokrat videli / slišali svojo muco, kako izkašljuje in bljuva kepe dlak? Čeprav je pri mačkah to naravno početje se lahko kaj hitro zgodi, da se kepice preveč nakopičijo v želodčku in zataknejo. Takrat je potreben kirurški poseg. Da se temu izognete, mačko večkrat počešite, priporočamo pa tudi uporabo dodatka v obliki paste - MALT-SOFT, ki vsebuje naraven aromatični slad, rastlinsko olje in TGOS. Kombinacija teh snovi pospešuje prebavo ter naravno izločanje zaužitih dlakic.

Izdelek si lahko ogledate: http://www.premiumpet.si/si/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=malt-soft

IMA VAŠ KUŽA TEŽAVE S SKLEPI ?

Rešitev za težave s sklepi je preparat HAPPY DOG ARTHROFIT.

 S pomočjo Glykosaminoglykanen (beljakovinsko sladkorna povezava) igra pomembno vlogo pri zgradbi kosti. Prav tako pa vsebuje tudi kolagen, ki je najbolj pomemben protein za vezivno tkivo! Ker nekatere hrane teh sestavin ne vsebujejo, prihaja do artroze, artritisa, poškodb hrbtenice, nekaterim kužkom pa je to že prirojeno. Z uporabo ARTHROFIT preparata psu olajšamo tako gibanje kot tudi držo in s tem tudi lajšamo bolečine.

Kako ga uporabljati ? Spomladi ali jeseni, lahko pa tudi pred kakšnimi večjimi obremenitvami, dodajamo preparat 60 dni  skupaj z osnovno hrano (briketi, konzerva, kuhane testenine,...).

Za ogled izdelka kliknite http://www.premiumpet.si/si/vitamini-dodatki/591-hd-arthrofit-preparat-za-sklepe-in-vezivno-tkivo-1-kg-4001967002485.html

Navajanje na čistočo

Za navajanje na čistočo so odlične plenične podloge Gimborn. To so super vpojne podloge, ki se posušijo v zelo kratkem času. Uporabljajo se pri mladih in bolanih kužkih, ter tudi pri vseh kužkih, ki živijo v stanovanjih. Uporabite jih lahko tudi v pasjih ležiščih in prenosnih kovčkih.

Podloga naj bo vedno postavljena na enakem mestu. Ko kuža popije vodo in poje hrano ga postavite na podlogo da opravi potrebo. Kužka se po opravljeni potrebi pohvali s poslastico.

Še posebej je učinkovito navajanje na podlogo z uporabo Gimborn higienskih kapljic. Vabilne snovi v kapljicah vašega psa spodbudijo da opravi potrebo na plenični podlogi.

Pri navajanju na čistočo bodite potrpežljivi in vztrajni.

Podloga se manjava dnevno.

PODLOGE IN KAPLJICE LAHKO NAJDETE TUKAJ 

Za dobro kondicijo, vzgojo in odlične rezultate na tekmovanjih - PRESTIGE

PREMIUM hrana za ptice

Prestige Premium hrana za ptice vsebuje prehranske elemente, ki jih ptice nujno potrebujejo za dobro kondicijo, vzgojo, rast in odlične rezultate na tekmovanjih.
Veterinarji in nutricionisti pri podjetju Versele laga so tako sestavili mešanice za ptice, ki so obogatene z VAMVitamini, Aminokislinami, Minerali, posebej pa so narejene za različne vrste ptic.
Sestavine mešanic iz naravnega habitata določene ptice!

Izdelke lahko najdete na: http://www.premiumpet.si/si/501010-hrana?

Ali ste vedeli, da morski prašički za dolgo in zdravo življenje nujno

potrebujejo C-vitamin?

Vitaminski preparat C-VIT proizvajalca Versele-Laga bo rešil to težavo, saj morski prašički ne morejo (kot to lahko kunci in ostali mali glodalci) sami proizvajati tega vitamina.

Ob C-vitaminu vsebuje preparat tudi L-karnitin, ki pomaga pri izgorevanju maščob in pripomore k ohranjanju idealne telesne teže.

Proizvod si lahko ogledate tukaj : http://www.premiumpet.si/si/vitamini-dodatki/1587-vl-oropharma-c-vit-za-morske-prasiscke-50-ml-5410340607008.html

Zakaj mački ponuditi travo Gimpet?

Mačke rabijo kot dodatek k hrani tudi nujno sveže zelenje. To zelenje si rade poiščejo v sobnih rastlinah, katere pa vsebujejo eterična olja in rastlinsko zaščitno sredstvo, ki lahko mačkam povzroči močne zastrupitve. To lahko preprečite z Gimpet mačjo travo, ki daje mački tisto zelenje, katerega potrebuje za pravilno prebavo ter za očiščenje dlak iz želodčka in prebavnega takta.

Izdelke si lahko pogledate na: http://www.premiumpet.si/si/201030-priboljski-vitamini

Ali vašega kužka napenja, zaradi goltanja hrane?

Rešitev je Savic slow down posoda proti goltanju.

Posoda slow down je posebej zasnovana proti goltanju, da kuža je in pije počasneje.

Vnos zraka je manjši, proizvede se več sline, psi morajo bolj žvečiti, kar pomaga pri izboljšanju prebave.

Izdelek lahko najdete tukaj.

 

KAJ JE KLIKER?

Kliker je majhna naprava iz plastike in kovine. Je pripomoček za učenje psov preko pozitivne motivacije. Kliker proizvaja značilen zvok, ki je vedno enak, kratek in nevtralen. Psu poda pomembno informacijo, in sicer da si je v tem trenutku s svojim vedenjem prislužil nagrado, ki je na poti.  Zato je pomembno vedeti, da kliku VEDNO sledi nagrada. Prednost klikerja je ta, da je zvok oz. potrditev vedno enaka. Naše besede so redko enake, tudi če si izberemo le eno besedo, kot je  ˝JA˝, je pogosto čustveno obarvana in psu ne daje vedno enakih informacij. 

Kako začeti:

Začnemo v mirnem okolju. Potrebujemo kliker in priboljške. Vzamemo priboljšek in ga vržemo na tla, ko pes vzame priboljšek, kliknemo. Tako ponavljamo kakšno minuto in večkrat na dan. V dnevu ali dveh bi moral pes povezati klik s hrano. To lahko poskusimo tako: ko je pes blizu nas, vendar gleda vstran, kliknemo. Če se bo pes obrnil k nam (ga seveda nagradimo), nam je uspelo. Ugotovil je, da zvok klikerja prinaša nagrado. Takrat lahko kliker začnemo uporabljati za učenje novih ukazov.

ZA PRIKAZ IZDELKOV KLIKNI TUKAJ : http://bit.ly/2fgO890