Spletna trgovina PremiumPet.si uporablja piškotke za svoje delovanje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij OK

GDPR

Varovanje osebnih podatkov

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih ponudnik (DJ Plus d.o.o.) zbira od vas, ko opravite nakup v spletni trgovini Premiumpet.si oz. se naročite na prejemanje e-novic.

Informacije o upravljavcu
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov - GDPR in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP je:

DJ Plus d.o.o.
Ločica ob Savinji 5, Polzela
e-mail: info@premiumpet.si

 

Osebni podatki in namen njihove obdelave

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu in jih potrebuje za obdelavo in dostavo naročila: 
- Ime in priimek (fizične osebe) oz. podatki podjetja (pravne osebe)
- Naslov
- E-naslov
- Telefonska številka

- Davčna številka (pravne osebe)

Ponudnik te informacije posreduje tudi dostavnim službam, saj so potrebne za zaključek nakupa oz. dostave kupcu. Z dostavimi službami ima ponudnik sklenjen aneks k pogodbi, o nerazkrivanju in skrbnim varovanju osebnih podatkov, kot narekuje zakonodaja. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca. Ponudnik in dostavna služba lahko kupca kontaktira tudi preko telefona, za dogovor o času dostave oz. morebitnimi nejasnostmi, ki se navezujejo na naročilo, saj za to obstaja zakoniti interes popolne izvedbe postopka nakupa.

V kolikor želite prejemati promocijske vsebine ponudnika (e-novice, ponudbe in akcijske ugodnosti), se morate na novice prijaviti na spletni strani Premiumpet.si. S prijavo in potrditvijo posredujete ponudniku naslednje kontaktne podatke:

- E-naslov

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

 

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jin navedete ob naročilu v spletni trgovini Premiumpet.si obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani Premiumpet.si ob prijavi v spletno trgovino ali ob prijavi na e-novice kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila poslanega iz e-naslova: enovice@premiumpet.si, ki ga prejmete od ponudnika oz. nas o tem obvestite preko elektronske pošte na naslov:info@premiumpet.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah ponudnika. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Vaše pravice
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu info@premiumpet.si.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na naše osebje za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@premiumpet.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v 30 dneh, skladno z GDPR.

Pooblaščeno osebje za varstvo osebnih podatkov podjetja DJ Plus d.o.o., je dosegljiva pisno na naslovu: DJ Plus d.o.o., Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, Ločica ob Savinji 5, 3313 Polzela, oziroma prek elektronske pošte: info@premiumpet.si.

Čas hrambe osebnih podatkov
DJ Plus d.o.o. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za obdelavo spletnega naročila oz. pošiljanja vsebin (e-novic), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani ponudnika (DJ Plus d.o.o.) in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.
Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, DJ Plus  d.o.o. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov: info@premiumpet.si ali po navadni pošti na naslov:
DJ Plus d.o.o., Ločica ob Savinji 5, 3313 Polzela

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.