Spletna trgovina PremiumPet.si uporablja piškotke za svoje delovanje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij OK

Arhiv objav

Zadnje objave

Življenjske zgodbe
    PremiumPet    0 Komentar/-jev
Življenjske zgodbe
Owen Howkins je 8-letni deček, ki kljub njegovi mladosti, že dobro ve katera žival je človekov najboljši prijatelj. Prihod Haatchi-ja, psa, ki ga je posvojila Owenova družina, je popolnoma spremenil njegovo življenje.

Zaradi redke bolezni – Schwartz-Jampel sindroma – katera povzroča neprestano krčenje obraznih mišic, se je britanski deček bal druženja z ostalimi otroci.

Vse se je spremenilo v trenutku, ko je Owenov oče Will, skušal pomagati svojemu otroku in se odločil, da posvoji psa s tremi nogami. Pes je eno izmed zadnjih okončin izgubil ob trku z vlakom medtem ko je bil privezan na tirnice in je od takrat živel v zavetišču za zapuščene živali.

Prijateljstvo med dečkom in psom je privedlo do velikih izboljšav pri Owenu, zlasti v povezavi s socialnimi ovirami s katerimi se je soočal in jih tudi uspešno premagal zahvaljujoč njunemu prijateljstvu. Čeprav se je prej bal izhodov in interakcije z drugimi, je sedaj njegova najljubša zabava ravno pogovor z drugimi ljudmi o svojem najboljšem prijatelju – Haatchi-ju.

Owenova družina je želela deliti z drugimi veselje, ki ga je doprinesla dečkova izboljšava in v ta namen ustvarila Facebook stran, ki pripoveduje zgodbo o njunem prijateljstvu. Njune dogodivščine danes na socialnem omrežju spremlja več kot 200.000 ljudi.

Navdihujoča zgodba je postala tudi knjiga z naslovom "Little Haatchi & B - The true history of one boy and his dog" , ki jo je napisala Wendi Holden in je naprodaj v Veliki Britaniji.

Tukaj je nekaj fotografij, ki prikazujejo odnos med najboljšima prijateljima in zrcalijo njuno edinstveno in neverjetno ''ljubezensko'' zgodbo.

Delite to objavo:

Objavi odgovor

* Ime:
* Elektronski naslov: Ne bo objavljen
* Komentar:
Vpiši kodo