Spletna trgovina PremiumPet.si uporablja piškotke za svoje delovanje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij OK

Arhiv objav

Zadnje objave

Spremenite svoje navade: nekaj nasvetov za najboljšo vadbo za vašega psa
    PremiumPet    0 Komentar/-jev
Spremenite svoje navade: nekaj nasvetov za najboljšo vadbo za vašega psa
Fizična neaktivnost je za zdravje zelo slaba, to velja tako za ljudi kakor za živali. V kolikor v telesni vadbi ne uživate najbolj, poskusite spremeniti vaše mišljenje in v vadbo vključite vašega najboljšega štirinožnega prijatelja.

V samo 30 minutah hoje na dan, lahko vaš pes izgubi nekaj kilogramov, izboljša srčno-žilni sistem, okrepi mišice, preprečuje hipertenzijo, debelost in diabetes, uravnava raven holesterola in še mnogo drugega.

Predno z vašim ljubljenčkom pričnete s telesno vadbo, se najprej posvetujte z veterinarjem. Psa peljite na pregled, da vam veterinar lahko svetuje katera vadba je najbolj primerna za vašega psa.

Za vsako življensko obdobje obstajajo namreč posebne vaje za pse. Za mladiča je na primer najboljša vadba kar igra, ki lahko zelo pomaga pri pravilnem razvoju organizma vendar bodite pozorni, da se s psom ne igrate na mokrih in spolzkih tleh, da ne pride do poškodb. Teniška žogica je odlična igrača. Ko se mladiči utrudijo, si vedno vzamejo čas za počitek, takrat tudi spoštujte njihovo potrebo in počakajte, da se vaš kuža odpočije.

Za odrasle pse pa je najboljša vadba kar hoja, vendar morate tudi tukaj biti pozorni na nekaj stvari:

  • Telesno aktivnost svojega psa povečujte postopoma in bodite vedno pozorni na njegov odziv. Optimalen čas hoje je približno 30 minut.
  • Med vadbo imejte vedno s seboj svežo vodo. V kolikor se vaš pes preveč zadiha, poiščite senco in se za nekaj časa ustavite, da se odpočije.
  • Nikoli ne hranite svojega psa pred vadbo, ker lahko pride do zasuka želodca.
  • Če greste na sprehod s psom poleti, tudi, če to storite zgodaj zjutraj, preverite ali so tla vroča saj lahko pri psih povzročajo neprijetnost ali celo opekline na tačkah.
  • Nikoli ne sprehajajte psa brez povodca. Ravno tako kakor voda, je tudi povodec bistven element pri vadbi in učenju.
V kolikor potrebujete še dodatno spodbudo, ki bi vam pomagala, da bi pričeli z vadbo s svojim psom vedite, da so telesno aktivne živali bolj poslušne in pokorne, izboljšajo svoje vedenje, bolje spijo in kar je še najbolj pomembno: njihova življenska doba se podaljša za dve leti.

Farmina Pet Food nasvet:

Ali ste vedeli, da je debelost bolezen?

Debelost lahko znatno skrajša življensko dobo vašega ljubljenčka in povzroča osteoartikularne motnje, sladkorno bolezen, kardio-respiratorne zaplete, oslabi imunski sistem, vpliva na delovanje ščitnice, povzroča raka na mlečni žlezi, vodi do displazije kolkov in/ali komolcev, povzroča hiperlipidemijo in dislipidemijo. Posvetujte se s svojim veterinarjem in v primeru debelosti poiščite ustrezno veterinarsko dieto za vašega psa.

N&D QUINOA DOG WEIGHT MANAGEMENT

Delite to objavo:

Objavi odgovor

* Ime:
* Elektronski naslov: Ne bo objavljen
* Komentar:
Vpiši kodo